Gourmet kaffe, te, espresso, italienske delikatesser,
sjokolade, olivenolje, krydder, pasta og andre godsaker i tillegg
til espressomaskiner, kaffemaskiner og utstyr til tilberedning av kaffe og te.


Noen få tørre fakta om te


Te- Den er som det himmelske dugg. (Kinesisk ordtak - 9. århundre).

Teplantasje i Japan

Teplantasje i all sin prakt.

Te-innhøsting i Darjeeling

Darjeeling First Flush klar til å høstes.

Te eller Cammelia Sinensis som er det botaniske navnet, dyrkes i det tropiske og subtropiske beltet. India og Kina er de største produsentene.
Te har 5000 år lange tradisjoner og kommer opprinnelig fra Kina. Ennå er verdens mest populære drikk konsentrert om sort te (ikke i Japan og Kina), men flere og flere i vesten får øynene opp for grønn te som nå gjør sin store entré. Kineserne tilbereder forresten sin grønne te på følgende måte: Ha teblader rett i kannen. Hell over vann som skal holde ca 80 grader C. Det er viktig at vannet ikke er kokende. Da blir teen lett bitter. Teen trekkes så i to minutter, siles av og nytes. Slå ikke ut tebladene etter første gangs trekking. Det er nok smak igjen til en runde til!

Te deles inn i tre hovedgrupper:

Sort te, grønn te og oolong te. Sort te blir til ved at tebladene først blir tørket noe, deretter rullet, så gjæret (fermentert) og tilslutt tørket og pakket. Grønn te blir først steamet for at den ikke skal gå i gjæring, deretter rullet, tørket og sortert. Oolong te er noe midt i mellom grønn og sort te. Den fremstilles som sort te, men har kortere fermentering. Te har stor betydning også helsemessig fordi den inneholder viktige mineraler som sink, kalsium og potassium samt vitaminer B1, B2 og B6 som gjør at te er virksomt mot karies og munnsykdommer. Man mener på medisinsk hold at te også forebygger hjertesykdommer og visse former for kreft. Inntak av te senker blodtrykket og kroppens kolesterolinnhold. Grønn te inneholder dessuten meget virksomme antioxidanter som er 100 ganger kraftigere enn i Vitamin C og 25 ganger kraftigere enn i Vitamin E. Vitamin A og Vitamin E er også bestanddeler i grønn te. En kopp grønn te tilsvarer C vitamin-innholdet i to appelsiner. Helseeffekten i grønn te regnes av forskere å være dobbelt så høy som f.eks. i rødvin. Grønn te virker også positivt på fordøyelsen. Koffeininnholdet i grønn te er 1/3 av hva det er i sort te og en brøkdel av det som en kopp kaffe inneholder.
Se vårt store utvalg i grønne teer.