Gourmet kaffe, te, espresso, italienske delikatesser,
sjokolade, olivenolje, krydder, pasta og andre godsaker i tillegg
til espressomaskiner, kaffemaskiner og utstyr til tilberedning av kaffe og te.

Historikk.

Kakao tre med frukt

Kakaotre med frukt.

Kakaobønner ble først dyrket og utnyttet av Aztekerne i Sør-Amerika. Det latinske navnet er Theobroma cacao eller oversatt "Gudenes føde".
Aztekerne verdsatte kakao så høyt at det ble brukt som betalingsmiddel. 10 kakaobønner for en kanin, 100 for en slave. Den store høvdingen Montezuma kunne drikke 50 begere med kakao under en seremoni, og bare de aller øverste i samfunnet hadde råd eller fikk tillatelse til å nyte kakao.
Da spanjolene kom til Amerika fattet de fort interesse for kakao og etter noen introduksjonsrunder i det spanske hoff hos kong Phillip II kom det første partiet med kakao til Europa i 1585. Derfra begynte ting å utvikle seg. Naturligvis ble budskapet spredd gjennom kongehusene først så det tok noe tid, men i 1657 åpner det første sjokoladehuset i London hvor man kunne få varm kakao. Frankrike følger hakk i hæl. Og snart er kakao et begrep i hele Europa.
De store kolonimaktene brakte med seg kakaoplanter til sine kolonier og spredte således kakaoens utbredelse til hele det tropiske beltet.

Produksjon.

Kakao før den blir sjokolade

Ferdige kakaobønner.

Kakaobønner er frøet i den store kakaokapselen som vokser rett ut fra stammen på treet. Kakaotreet vokser i det tropiske beltet innenfor den 20. breddegrad.
Kakao blir delt inn i ulike kvaliteter og prisklasser. De største produsent-landene er Cote d'Ivoire eller Elfenbenskysten, Ghana og Indonesia.
Kakaokapslene eller podsene blir høstet med machete, frøene blir så tatt ut og gjæret. Deretter blir de varme- eller soltørket, så pakket for eksport. Det går med ca 600 kakaobønner til 1 kilo ren sjokolade. Først blir bønnene ristet (brent), så blir de knust og det løse skallet blir fjernet. Det vi sitter igjen med er nibs som alstå er brente, knuste og rensede kakaobønner. Disse blir nå presset og man får 50% kakomasse og 50% kakosmør. Kakaosmør blir brukt til produksjon av sjokolade og kakaomassen til kakaopulver som nå lett lar deg løe opp i vann. Den videre prosessen kan du finne mye stoff om på internett.


Våre leveradører av god sjokolade


Chocolatier Manon.

Butikken med verdens beste sjokolade

En av verdens beste sjokoladebutikker.

Sentralt i Brüssel finner vi en liten eksklusiv produsent av førsteklasses belgisk sjokolade: Chocolatier Manon. De er mest kjent for sine gode konfekter og trøfler, men her produseres det også sjokoladeplater, sjokoladebiter med eller uten pynt og spesielle sjokoladefigurer til Jul og Påske.
Chocolatier Manon har flere ganger vunnet pris for beste sjokolade på store internasjonale grourmetmesser. "The New York Times" skrev en gang om Manon i sin matspalte: "Must be the best chocolate in the world". Neste gang du er i Brüssel bør du ta deg tid til et besøk hos en sjokoladebutikk av det sjeldne slaget, - hils gjerne fra oss.

Laget for hånd.

Konfekt og trøffel fra Manon

Kun håndlaget konfekt.

Sjokoladene fra Manon er alle håndlaget. De er formet for hånd, dyppet for hånd og ingrediensene som brukes er av aller ypperste kvalitet. Christian Vanderkerken er artisen bak produktene og han har årelang erfaring i hvordan man lager groumetsjokolade av fineste merke. Det er imidlertid ikke bare konfektene og trøflene som utmerker seg fra denne lille fabrikken. De lager også gode sjokoladeplater av forskjellig slag: med og uten nøtter, med eller uten melk. Spesielt populær er Manon Block, en plate 70% sjokolade på 250 gram som egner til like godt til matlaging, desserter og baking som til ren trøstespising. Det er den av alle våre sjokolader som selger desidert mest. Ellers nevner vi: medianter pyntet med hasselnøtt, valnøtt og mandel, kandiserte appelsinskall og hvit sjokolade i flere varianter.
Du finner alt dette i vår nettbutikk.Valrhona sjokolade til baking og spising

Sjokolader fra Valrhona til baking og desserter.

Valrhona - den dedikerte konditors klare valg.

Er det noe de har hos Valrhona så er det ambisjoner om å lage det beste av det beste innen sjokolade. Enten det er til baking, desserter, mousse, praliner, trøffler, ... , ja, du skjønner hvor jeg vil hen: Skal du komponere en kreasjon av høy klasse med sjokolade, da kommer du simpelt hen ikke forbi Valrhona.
Kvalitet er et vidt begrep, men ikke blant gourmeter og feinschmeckere. Valrhonas internasjonalt anerkjente ekspertise gjør at verdens ledende chefer og konditorer velger nettopp den til alt som skal inneholde god sjokolade.
Siden starten i 1922 har Valrhona delt sin lidenskap for sjokolade med resten av verden. Deres berømte École du Grand Chocolat gir ut delikate oppskrifter som du kan se her: Ecole du Grand Chocolat
I tillegg til sjokolade til baking og desserter har Valrhona også et stort utvalg i "Tasting plates" som bare er til å spise opp. Utvalg i disse finner du her: Sjokolade fra Valrhona til smaking.