Gourmet kaffe, te, espresso, italienske delikatesser,
sjokolade, olivenolje, krydder, pasta og andre godsaker i tillegg
til espressomaskiner, kaffemaskiner og utstyr til tilberedning av kaffe og te.


Litt om oss i Tea & Coffee Shop
Gourmetprodukter

Disse gourmetproduktene finner du ikke hos veldig mange andre.

Hvordan det hele startet.

Det var en gang på midten av 90-tallet at vi våget å satse fullt og helt på en spesialforretning i kaffe og te. I starten, før kaffe- og tebølgen tok skikkelig av ble man ikke lagt så godt merke til kanskje, men etter hvert som interessen for god te og kaffe tok seg opp begynte vi få troen på at dette var liv laga. Det begynte etter hvert å gå så bra at vi kunne importere all kaffe’n og teen selv. Det ga oss mulighet til velge produkter i en helt annen grad enn å kun være avhengige av hjemlige leverandører, som riktig nok er gode, men så altfor få. Da tok vi skrittet fullt ut og bestemte oss for å satse på kun det beste av det beste innen både kaffe og te. Vi fikk kjøpe fra noen av Europas ledende leverandører i Tyskland og England som for eksempel Drury Tea & Coffee i London som leverer kaffe til 24 Michelin-stjerner, og til alle Gordon Ramsey’s restauranter. Også innen te er det viktig å holde et høyt nivå og vi har forsøkt å skaffe oss gode forbindelser, særlig innen rene grønne teer, Darjeeling First Flush og Oolong te. Det har ikke vært tradisjon i Norge for ekslusive teer, men vi har erfaring for at det er et marked for topp kvalitet, også innen te. Litt etter litt har vi utvidet sortimentet vårt med gourmetprodukter av mange slag: Konfekter og sjokolade fra Manon i Brussel, italienske olivenoljer, pasta og tapenader, marmelader kaker og kjeks, og ikke minst vår direkteimport av espressomaskiner og utstyr til kaffe og espresso. Det vi sparer på å importere direkte fra produsent, det får du som kunde tilsvarende i rabatt. Mesteparten av produktene våre finner du ikke andre steder i Norge, - derfor er det viktig for oss å bygge tillit slik at kundene tør å prøve noe de kanskje ikke kjenner fra før.
Stor kaffekvern

Ajcosan-kverna er produsert i Danmark på 50-tallet en gang. Den er uerstattelig.

Kaffe er tingen hos oss.

Som du ser gjennom utstillingsvinduet så har vi en kaffekvern med fire tårn som går ganske kontiuerlig. I tillegg til den så har vi en fire-tårns til lenger inne i butikken, og det må til når det skal håndteres 20 tonn kaffe i løpet av et år, - 3 tonn av disse i desember alene. Vi tror at grunnen til det eventyrlige kaffesalget i en så liten forretning utelukkende skyldes troen på det ypperste av kvalitet, særlig når vi i tillegg er så hyggelige på pris. Vi kan etterhvert skryte på oss å ha blitt en av de travleste kaffebutikkene i hele Skandinavia.
Restauranter, kontorer og spiserom kjøper ofte hele sekker kaffe a 12 kilo. Det blir for det første 20% billigere. Et annet pluss er at kaffe’n ikke har vært pakket om; du får den slik den kom fra kaffebrenneren, - rett i sekken. Dette gjør at kaffe’n holder utrolig godt på aromaen og kan holde seg fersk i ukevis i en slik sekk.
Det er forresten mange påstander og myter om kaffe og holdbarhet. Generelt kan man si at hele bønner holder seg lenge friske. For eksempel regner vi ett års holbarhet på hele bønner som ligger i forseglet pose med ventil. En annen ting med kaffe som mange ikke er klar over er at den ikke smaker best nybrent, men først etter en uke til 10 dager. Da har den fått satt seg og den litt melaktige undertonen er borte. Kaffe kan også fryses om man har mer enn det som forbrukes i nær framtid. Og så er det selvsagt stor forskjell på hele bønner og malt kaffe. Når kaffe’n males øker overflaten mangfoldige ganger og aromaen fordamper raskt. Jo finere malt, desto kortere holdbarhet. Vi kan si at du kan regne 1 - til få dagers holdabrhet på malt kaffe - alt etter malingsgrad.
Fra tid til annen får vi inn partier med ekstra god kaffe. Dette er engangsleveranser som ofte ikke kommer igjen. Så husk å spørre etter det om du er interessert i å prøve nye spennende kaffesorter. Ellers tar vi selvsagt i mot alle typer kaffespørsmål. Ring eller spring.